Duurzame hotspots in Amsterdam

Amsterdam Duurzaam

In Amsterdam barst het tegenwoordig van hotspots waar jij en de planeet blij van woorden. Van duurzaam dineren, ecologisch overnachten in een design hotel naar shoppen zonder een schuldgevoel te krijgen. Lees hieronder de top 6 duurzame spots in Amsterdam.

1. Conceptstores

Duurzame kleding is tegenwoordig niet meer alleen voor de geitenwollensokken typetjes. Tegenwoordig koop je de meest trendy dameskleding, schoenen, accessoires en verzorgingsproducten van originele labels. In de Geitenwollenwinkel aan de Utrechtsestraat kan je deze producten vinden.

2. Slow Fashion

Op dit moment worden er veel winkels gestart met slow fashion. Dit is de nieuwe trend voor degene die wel mooie kleding wil maar geen uitpuilende kast met fast fashion. Kledingwinkels zoals LENA-fashion library of People’s Avenue biedt de uitkomst. In deze kledingwinkels ofwel bibliotheken kan je voor een vast bedrag per maand allerlei unieke vintage kleding lenen en oneindig wisselen. Voor maar twee tientjes per maand heb jij een oneindige garderobe die bijdraagt aan een prettigere planeet. Wat wil je nog meer? Wij weten het niet.

3. Beweging

Wil jij sporten zoals yin uoga, mindfulness of mediteren? Ga dan eens langs bij the Conscious Club. Deze plek biedt veel meer dan alleen maar een normale yoga studio of sportschool.  Er is namelijk ook een restaurantje waar je kan genieten van biologische en vegetarische ontbijt- en lunchgerechten. Je kan hier denken verse seizoensalades, rijkelijk gevulde superfoodbowls en huisgemaakt bananenbrood met walnoten en ahornsiroop.

Het mooie aan deze sportplek dat de ruimte ook is ingericht met aandacht voor het milieu. De stroom wordt opgewerkt door zonnepanelen op het daken en voor de meubels is gebruik gemaakt van gerecyclede materialen.

4. Slow food

Eettenten zoals GEEF en Café de Ceuvel zetten dood waste op de kaast door heerlijke betaalbare maaltijden aan te bieden. De gerechten zijn gemaakt met verse groenten die je normaal niet zou eten – vanwege oogstverliezen, overschotten of een afwijkend uiterlijk. Met dit inactief redden sommige restaurants wel 1000 kilo groeten per week.

5. Koffiespots

Wie heerlijke fair trade koffie wilt drinken zijn er genoeg alternatieven voor het dagelijkse koffie momentje. Bij zowel Back to Black als White Label Coffee wordt er kwalitatieve koffie geserveerd gemaakt van bonen met het oog op een blije klant, koffieteler én verkoper.

6. Hotels

Duurzame Hotels is voor Amsterdam geen nieuws, er zijn tientallen duurzame hotels.  De kamers verbruiken minder energie dan in andere hotels en de meubels zijn gemaakt van gerecyclede meubels. Daarnaast kan je wakker worden met en biologisch ontbijtje!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.