Prijs voor Duurzaamste ondernemer Amsterdam!

Duurzaam Amsterdam

De afkorting DAM staat voor Duurzame Amsterdammers in het MKB. Amsterdam werkt samen met bewoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen aan een duurzame en toekomstbestendige stad. Met de DAM Prijs stimuleert de gemeente duurzaam ondernemen door koplopers een podium te bieden en te belonen met een geldprijs. Er zijn dit jaar een aantal partijen in de running geweest om de duurzaamste ondernemer te worden, waaronder DGTL, Plastic Whale, Vandebron, Metabolic en DOOR architecten.

Winnaar

DGTL is de winnaar van de DAM Prijs 2017 en hiermee uitgeroepen tot de meest duurzame MKB-er van Amsterdam. DGTL is een partij die grootschalige dancefestival in Nederland en het buitenland organiseren met een circulair uitganspunt.

Duurzame festivals

Milan Meyberg, Duurzaamheidsmanager van DGTL, mocht de prijs in ontvangst nemen: “Wij vinden het natuurlijk te gek dat wij als festivalorganisatie deze prijs hebben mogen winnen! Festivals worden vaak gezien als vervuilend en veroorzaker van overlast, maar met deze prijs laten we zien dat het tegenovergestelde de toekomst is. Met onze duurzame aanpak gaan we keihard ons best doen om Amsterdam, en de rest van de wereld, een stukje groener te maken.”

Radicale vernieuwing

De winnaar is voor 40 procent bepaald door de publieksstemming en 60 procent door de stadsjury. De doorslag werd op de avond zelf gegeven door de driekoppige jury, bestaande uit: Maurits Groen, mede-oprichter van WakaWaka, Alexandra van Huffelen, Algemeen directeur GVB en Bas Rüter, Directeur Duurzaamheid van de Rabobank.

Juryvoorzitter Maurits Groen over de winnaar: “Bij DGTL zit duurzaamheid in elke vezel. In een sector waarvan je vroeger dacht dat dieselgeneratoren, fastfood en bergen rondzwervend afval normaal zijn, zijn zij erin geslaagd om verfrissend radicaal te vernieuwen. Duurzaamheid is uitgangspunt van hun core business en dat draagt DGTL ook actief uit naar een hele nieuwe generatie. Als vernieuwers van de Dance Capital van de wereld weten zij ook internationaal een grote hoeveelheid mensen te bereiken.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.