Een goede bureaustoel

Wat is nu eigenlijk goed wanneer je het hebt over bureaustoelen. . In onze ogen is een goede bureaustoel een stoel die past. Maar dat is wel erg gemakkelijk want wat is dan passend en wat zegt de ARBO hierover.

Let hier op!

Een goede bureaustoel zorgt voor voldoende ondersteuning aan het zitvlak, de rug en de armen. Wanneer u een bureaustoel gaat kopen, luister dan goed naar uw lichaam.

De perfecte zitting
Voel als u gaat zitten of het zitvlak comfortabele bureaustoel aanvoelt en de lengte van de zitting zodanig is in te stellen dat er aan de voorzijde tussen de onderbenen en de zitting ca 4 cm ruimte zit. Dit voorkomt afknelling wanneer u de benen iets onder de stoel steekt. Let er op bij het gaan zitten de bibs achter in de stoel te steken en dan niet voorwaarts af te glijden.

Juiste hoogte
De stoel moet voldoende hoog/laag kunnen zodat de benen een hoek maken van ongeveer 90 graden. Dit voorkomt dat u bij te hoog zitten teveel druk aan de onderzijde van uw benen krijgt waardoor bloedvaten afgekneld kunnen worden.zithoogte bureaustoel instellen

Een fijne rugleuning
De hoogte van de plaats van de rugleuning is afhankelijk van de bolling ( lendensteun) in de rugleuning. Deze bolling is bedoelt om de holling van de rug op te vullen. Meestal begint dit op de broekband. Ideaal is wanneer deze lendensteun ook in diepte is in te stellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *