Waarom een vpn gebruiken op reis?

Een VPN is een tool die uw internetverbinding privé houdt, of u nu verbinding maakt met onveilige openbare wifi of uw netwerk thuis. Met een beveiligingslaag die ervoor zorgt dat mensen u niet kunnen zien browsen, blijft u online veilig, ongeacht waar u verbinding mee maakt.

Virtuele privé-netwerken beschermen u door een gecodeerde “tunnel” te creëren waar alle gegevens van uw apparaat doorheen gaan op weg naar internet. Versleuteling zet woorden en gegevens, zoals tekstbestanden, om in een geheime code. Als iemand versleutelde gegevens probeert te lezen zonder het wachtwoord, zien ze willekeurig gebrabbel.

Waarom heb ik een VPN nodig?

De redenen waarom je een VPN nodig hebt, zijn persoonlijk en voor iedereen een beetje anders. Sommige mensen gebruiken VPN om app-beperkingen te omzeilen en in contact te blijven met dierbaren tijdens het reizen in zwaar gecensureerde landen. Andere mensen gebruiken VPN om veilig te blijven op openbare wifi. Sommige mensen, net zoals ze weten dat hun internetprovider niet elke keer dat ze online gaan, kunnen zien wat ze doorbladeren.

Hoewel de voordelen van het gebruik van NordVPN net mainstream beginnen te worden, was het niet lang geleden dat mensen moeite hadden om het belang van antivirus in te zien. Omdat hacken en virussen regelmatig nieuwsberichten werden, realiseerden mensen zich hoe gevaarlijk het browsen op een website kan zijn. Verlies van privacy is het nieuwe ‘virus’ geworden, en hoewel de meeste apparaten een of andere vorm van virusbescherming hebben, hebben maar weinigen enige vorm van privacybescherming. Een VPN kopen is helemaal niet moeilijk en biedt direct bescherming.

Hoe gebruik ik een VPN op vakantie?

Zodra uw VPN is ingesteld, kiest u gewoon een land en zet u het aan. De VPN wordt tijdens het browsen op de achtergrond uitgevoerd. Het meest opvallende verschil is dat u toegang zou moeten hebben tot websites waar u voorheen geen toegang toe had.

De meeste VPN-providers bieden servers in verschillende landen aan. Zo omzeilen mensen regelmatig censuur en deblokkeren websites. Als u probeert toegang te krijgen tot iets dat in uw land is geblokkeerd, moet u verbinding maken met een server in een ander land.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.