Tarieven voor stroom vergelijken in Amsterdam

Met onze energievergelijker voor stroom kan je makkelijk stroom vergelijken, om zo de beste leverancier voor stroom te vinden. Om snel een overzicht te krijgen van mogelijkheden, vul je je postcode, huisnummer en jaarlijks (geschat) verbruik in. Vervolgens zal de vergelijker het aanbod van stroom vergelijken en de goedkoopste stroomleveranciers tonen. Andere filters kunnen ook toegepast worden, zodat je bijvoorbeeld enkel de duurzame/groene stroom te zien krijgt. Je vind op deze manier snel de goedkoopste energietarieven van Amsterdam

Hoe kan ik stroom vergelijken?

In vier simpele stappen is het mogelijk om stroom te vergelijken om vervolgens over te stappen met onze handige vergelijker. Gebruik hieronder het onderstaande stappenplan:

  1. Vul in onze stroomvergelijker je postcode en huisnummer (met eventuele toevoeging) in.
  2. Geef aan of je over een enkele of dubbele energiemeter beschikt.
  3. Vul het energieverbruik in (of laat het ons schatten aan de hand van de samenstelling van het huishouden). Probeer dit zo goed mogelijk te doen (met je oude jaarafrekening bijvoorbeeld). 
  4. Selecteer je huidige leverancier voor stroom, en ga verder. 


Hoe gaat het vergelijken van tarieven in z’n werk?

De energievergelijker zal nu de stroom vergelijken aan de hand van je ingevulde gegevens. Daarna zal je een overzicht vinden van stroomleveranciers, standaard gesorteerd op prijs. Zelf sorteren is ook mogelijk, bijvoorbeeld op het vastrecht, de eventuele korting of gas/stroomprijs. In Amsterdam zijn bijna alle energieleveranciers beschikbaar voor je woning. 

Grijze of groene stroom in Amsterdam?

Sommige mensen zullen een voorkeur hebben voor groene stroom, waar anderen voor grijze stroom zullen kiezen. Grijze energie is opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals kolen en gas. Kernenergie is een ander voorbeeld van grijze energie. Bij de opwekking van grijze energie komt er veel CO2 vrij, wat het klimaat en milieu aantast. De opwekking van groene stroom zorgt voor (bijna) geen CO2 uitstoot. Voorbeelden van groene energie zijn windenergie, zonne-energie of energie opgewekt door water. Over het algemeen is grijze energie goedkoper dan groene energie. In onze stroomvergelijker is het mogelijk om groene stroom te vergelijken. Na het vergelijken dien je te filteren op ‘Groene stroom’ bij het filter ‘Type energie’. Vervolgens zal je de energieleveranciers vinden die de goedkope groene stroom leveren.

Is overstappen moeilijk?


Nee absoluut niet. Wanneer je de overstap hebt aangevraagd gaan de leveranciers onderling aan de slag met het oversluiten. Wanneer je op dit moment nog geen contract hebt dan hoeft je nieuwe leverancier het oude contract niet op te zeggen. Wanneer dat wel het geval is zullen ze dit voor je regelen. Een eventuele opzegvergoeding kan dan wel aan de orde zijn. Soms vergoed de energieleverancier dit (vaak tot een bepaald bedrag). 


Korting op je energierekening


Nieuwe klanten kunnen vaak bij een 1 jarig of 3 jarig energiecontract voor gas en stroom rekenen op een aantrekkelijk korting. Deze cashback of welkomstbonus wordt na het eerste jaar (bij de jaarafrekening) aan je uitbetaald. Deze bedragen kunnen oplopen van €50 tot wel €300. Dit maakt het overstappen van energieleverancier in Amsterdam extra voordelig en interessant natuurlijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *