Ongediertebestrijding? Wel een apart vak

Beroep als ongediertebestrijder

De verjaardagsgewoonte om in een kring te zitten met een plakje kaas is bekend. En als echte Hollanders vragen we aan de persoon naast ons wat hij voor werk doet. Ongediertebestrijder is een van de beroepen waar je niet vaak over zult horen. We hebben het er binnen ons team regelmatig over als mensen ons op een verjaardagsfeestje vreemd aankeken of ons bestookten met vragen.

Wat een ongediertebestrijder precies doet, daarentegen, is veel mensen onbekend. Gelukkig zijn onze medewerkers altijd bereid om opheldering te geven. Het personeel van Ongediertebestrijding Amsterdam is trots op hun werk. Wij beschouwen onszelf dan ook regelmatig als de meesters van ongedierte.

Geen kakkerlakken in Amsterdam?

We krijgen veel vragen. Bijvoorbeeld, hoe kun je zelf muizen bestrijden. Ze hebben een kakkerlak in hun hotel gezien maar die zijn er niet in Amsterdam of Nederland, als de beroepsdebielen die we zijn, informeren we ze dat die wel degelijk in Nederland voorkomen. En veel vaker dan men denkt.

Misverstanden over ongediertebestrijders

De meest voorkomende misvatting over het ongediertebestrijdingsvak is dat het een vies beroep is, omdat we moeten kruipen en werken op plaatsen waar veel viezigheid is. Gelukkig is dit niet waar; ons beroep is niet zo smerig als mensen geneigd zijn te geloven. Natuurlijk komen we af en toe omstandigheden tegen waar de netheid te wensen overlaat. En dat vertellen we ze. Mensen worden vaak buiten hun schuld geteisterd door ongedierte, dus hygiëne heeft er niets mee te maken.

Het helpt zeker om uw huis of bedrijf schoon te houden, en u zult ongedierte veel eerder kunnen opsporen. Een andere misvatting is dat ongediertebestrijders alleen maar rondgaan om de lokdozen op muizen te controleren. Met andere woorden, we komen gewoon binnen en controleren de muizenlokdozen in een bedrijf. Er wordt vaak gedacht dat we laaggeschoold zijn in ons werk. Dit is nogal denigrerend voor degenen die in de ongediertebestrijding werken. Voordat zij hun vak mogen uitoefenen, moeten alle ongediertebestrijders eerst over uitgebreid kennis beschikken.

Er is veel informatie nodig om deze plagen te diagnosticeren en te genezen, met inbegrip van kennis over de insecten en hun gedrag, alsook over de pesticide-chemicaliën die kunnen worden gebruikt. Onze industrie is de laatste jaren in een snel tempo vooruitgegaan, waardoor we minder biocide en andere chemische bestrijdingsmiddelen zijn gaan gebruiken. Dit wordt ook bevestigd door de IPM-aanpak voor bestrijdingsmiddelen rond gebouwen en voedselopslagruimten, die het belang van permanente educatie benadrukt. Wij moeten voortdurend bijscholing volgen om ons werk goed te kunnen doen.

Simpel gezegd, de ongediertebestrijder die bij u thuis komt, kan meer doen dan alleen de lokdoos vervangen. Als je een bedrijf hebt en deskundig advies nodig hebt, ben je bij ons team aan het juiste adres. Wij kunnen u op de hoogte houden van alle belangrijke zaken dankzij onze ervaring.

Een dag als ongediertebestrijder

Hoe ziet de typische dag van een ongediertebestrijder eruit? Elke dag begint elke ongediertebestrijder met het bekijken van zijn routelijst, welke klant we moeten bezoeken en wanneer. U wordt van tevoren op de hoogte gebracht van onze aankomsttijd. Zodra onze ongediertebestrijder op reis is gegaan, zal hij de klant informeren dat hij onderweg is. Bij zijn aankomst zal hij een uitgebreid onderzoek van uw eigendom uitvoeren om u te helpen de best mogelijke beslissing te nemen en u correcte informatie te verschaffen.

Als u dat wilt, gaat onze medewerker vervolgens het gevecht aan en legt u uit wat er gaat gebeuren. Indien gewenst kan ook het vervolggesprek en de planning worden besproken. Als hij alles goed heeft afgerond, gaat hij door naar de volgende klant. Tijdens zijn dienst komt hij in aanraking met allerlei ongedierte waarover hij u informeert. Het kan bijvoorbeeld gaan om muizen of ratten, maar ook om bedwantsen of zelfs houtworm.

Elke dag is anders omdat elk ongedierteprobleem uniek is. Ons werk brengt ons op allerlei locaties. Het ene moment zit de ongedierteinspecteur op zijn knieën om de keukenplint van een restaurant te vervangen na een inspectie, en het volgende moment gebruikt hij bestrijdingsmiddelen tegen een boktor op de zolder van een bekende Nederlander.

Tevreden met ongediertebestrijding

Op een bepaald moment krijgt iedereen te maken met ongedierte. Waarom heeft de ongediertebestrijding dan een slechte reputatie? Waarschijnlijk omdat niemand er mee te maken wil hebben. Niettemin is iedereen altijd blij als we arriveren. Dat is precies wat ons werk zo opwindend en intrigerend maakt; we worden altijd met een glimlach begroet. Omdat we u kunnen helpen met uw probleem.

Wij zijn van grotere waarde door onze kennis en ervaring. Het nooit eindigende leren en de veranderende werkomgeving zorgen ervoor dat elke dag fris is. Onze collega’s zouden niet willen ruilen met iemand die de hele dag in een kantoor zit met dezelfde gezichten of iemand die elke dag een nieuwe situatie heeft met nieuwe mensen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *